Wanneer u de lijst met 500 rijkste Nederlanders, de Quote 500, er eens op naslaat zult u zien dat eigenlijk iedereen die is opgenomen in de lijst een eigen bedrijf heeft, investeerder is of onderdeel van een familievermogen. Dit wil gewoon zeggen dat iedereen die echt rijk wil worden maar beter een eigen bedrijf kan starten en zich dan vooral moet richten op een vorm van het multiplier effect. Dit multiplier effect kan worden vergeleken met het sneeuwbaleffect waarbij exponentiële groei ontstaat doordat het beginpunt niet wordt aangetast.

Het starten van een onderneming begint natuurlijk bij het hanteren van een werkende ondernemingsstrategie. Het aantal ondernemers dat werkt zonder deze strategie is (helaas) levensgroot. Kijk maar eens rond op een willekeurig netwerk evenement waar starters hun best doen om hun ontbrekende USP toch als voordeel in te zetten.

Veel startende ondernemers willen graag rijk worden. Als dat het doel op zich is, is dat natuulijk prima. Wat wel belangrijk om te onthouden is, is dat er een gedegen plan moet liggen onder de uitvoering en dagelijkse operationele werkzaamheden binnen de onderneming. Zonder een goed plan bent u namelijk afhankelijk van geluk en dat is niet echt een ideale basis voor een onderneming.

Wilt u direct op het juiste pad gezet worden, dan kan de kennisbank Get all the clients you need, u op weg helpen. Naast interessante artikelen en een boek over ondernemingsstrategie is vooral de input gewoon goed. Succesvolle ondernemers werken allemaal met de strategieen die hier worden besproken. Doe er dus uw voordeel mee.